Publikováno

Grilovaný pstruh se salátem

Grilovaný pstruh

Ingredience:

Grilovaný pstruh se salátem
  • 4 pstruhy (cca 150 g každý), očištěné a odblaněné
  • Olivový olej
  • Čerstvý tymián a rozmarýn (nasekaný)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Plátky citronu
Salát:
  • 1 hlávkový salát nebo jiný oblíbený druh salátu
  • 1 okurka, nakrájená na plátky
  • 2 rajčata, nakrájená na čtvrtky
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • Kalamata olivy (podle chuti)
Dressing:
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžíce bílého vinného octa

Postup:

Grilovaný pstruh:
  1. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  2. Pstruhy osušte papírovým ubrouskem. Vnitřek i venkovní část pstruha potřete olivovým olejem.
  3. Posypte pstruhy nasekaným tymiánem a rozmarýnem. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Vložte do břišní dutiny pár plátků citronu.
  5. Grilujte pstruhy asi 4-5 minut na každé straně nebo dokud maso není pevné a křehké. Čas grilování se může lišit v závislosti na velikosti pstruhů.
Salát:
  1. Ve velké míse smíchejte listy salátu, plátky okurky, rajčata, cibuli a olivy.
  2. V menší misce připravte dressing smícháním olivového oleje, vinného octa, dijonské hořčice a nasekaného česneku. Ochutnejte solí a pepřem.
  3. Dressing nalijte přes salát a opatrně promíchejte.
Podávání:
  1. Grilovaný pstruh servírujte na talíři a doplňte ho čerstvým salátem.
  2. Můžete pokapat citronovou šťávou a posypat čerstvými bylinkami.
  3. Podávejte ihned a užívejte si skvělou kombinaci grilované ryby a osvěžujícího salátu.

Tento recept je ideální pro letní grilování a poskytuje lahodné spojení grilovaného pstruha s chutným a výživným salátem. Dobrou chuť!