Smažený kapr:
Ingredience:
- 4 kapří filé (cca 150 g každý), očištěné a odblaněné
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 šálek hladké mouky
- 2 vajíčka, rozšlehaná
- 1 šálek strouhanky nebo strouhání sušeného chleba
- Olej na smažení
Bramborový salát:
Ingredience:
- 4 velké brambory, oloupané a na kostičky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1/2 šálku majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
- 1 lžička medu
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 3 kyselé okurky, nakrájené na malé kostičky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Kopr nebo petržel na ozdobu
Postup:
Smažený kapr:
- Opláchněte a osušte kapří filé. Osolte a opepřete podle chuti.
- Připravte si tři misky: jednu s moukou, druhou s rozšlehanými vajíčky a třetí s strouhankou nebo strouháním chleba.
- Kapří filé nejprve obalte v mouce, poté ponořte do vajíček a nakonec obalte ve strouhance nebo strouhání chleba.
- Na pánvi rozehřejte dostatek oleje na střední teplotu. Smažte kapří filé z obou stran dozlatova, asi 3-4 minuty z každé strany, nebo dokud není kapr pečený a křupavý. Odsajte na papírovém ubrusku.
Bramborový salát:
- Brambory uvařte ve slané vodě do měkka. Poté je odsajte a nechte vychladnout.
- V míse smíchejte majonézu, zakysanou smetanu nebo jogurt, dijonskou hořčici a med. Ochutnejte solí a pepřem.
- Do omáčky přidejte nakrájené brambory, cibuli a kyselé okurky. Dobře promíchejte.
- Ozdobte koprem nebo petrželkou.
Podávání:
Podávejte smažený kapr s bramborovým salátem. Můžete přidat citronové plátky nebo kousky citronu k rybě a ozdobit bylinkami. Toto jídlo je výborné teplé i studené. Dobrou chuť!
Obsah článku